fredag 3 september 2010

Reinfeldts haveri och Sverigedemokraterna


Inför valrörelsen 2006 sa Reinfeldt följande:

- ”Jobb kommer att vara den helt avgörande frågan. Vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb”.

Reinfeldts egen utvärdering av alliansens jobbpolitik blev ett märkligt försvarstal med huvudinriktningen att fler svenska faktiskt har fått arbete. Därmed ville Reinfeldt undvika det faktum att andelen människor i arbete har minskat eftersom befolkningen har ökat och därmed är arbetslösheten betydligt högre än 2006. För alla som tittade blev det uppenbart att han med sitt försvarstal försökte lägga ut dimridåer istället för att erkänna att alliansregeringen misslyckats i sin jobbpolitik.

Sverigedemokraterna jublade nog igår kväll på Reinfeldts besked om att den allians som efter valet är störst ska regera Sverige – även om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Därmed skulle Sverigedemokraterna bli en verklig maktfaktor i svensk politik.

Statsministern avstod därmed från att lämna samma tydliga besked som Mona Sahlin: ”Aldrig någon gång, aldrig någonstans, aldrig någonsin tänker jag leda en regering som samarbetar med, eller gör sig aktivt eller passivt beroende av Sverigedemokraterna”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar