torsdag 2 september 2010

Borgs rena skära lögn

Alliansens inställning till statistik präglas generellt av ett stort mått av kreativitet. Men nu har finansminister Anders Borg blivit så kreativ att vi kan säga att han ljuger när han påstår att de rödgröna vill höja skatten med 500-600 kr.

”Det rör sig om betydande skattehöjningar för de normala lönetagarna runt 500-600 kronor per månad, säger Anders Borg.”
-SvD


För att komma fram till denna siffra räknar Anders Borg in att de rödgröna säger nej till Alliansens reformambition om att sänka skatten någon gång i framtiden. Exempelvisframgår på sidan 6 i Anders Borgs rapport, att han räknar på att en sjuksköterska med en lön på 28 100 kr skall betala 186 kr mer i skatt med det rödgrönas förslag, detta inkluderar en höjning av bensinskatten.

Men eftersom regeringen har en ”ambition” att sänka skatten med 318 kr så lägger Anders Borg ihop detta och får då fram att de rödgröna vill höja skatten med 504 kr. Två tredjedelar av denna skattehöjning består alltså av att de rödgröna inte sänker skatten.


Enligt Anders Borg höjer alltså de rödgröna skatten genom att inte sänka den. En så extremt kreativ tolkning av ordet skattehöjning att vi här på alliansfritt väljer att kalla det för vad det är, en ren och skär lögn.


Källa: Alliansfritt Sverige

Det här betyder för oss pensionärer att högeralliansen vill ÖKA skillnaderna mellan oss pensionärer och löntagare ytterligare!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar