onsdag 12 maj 2010

Den stalinistiska kapitalismen

Agneta Klingspor har skrivit en tankvärd blogg om vårt samhälles

väg utför.


Några citat:

  • "Jag vill leva i ett samhälle där konsumtionen inte är drivkraften för samhällets fortlevnad. Det är grymt torftigt. Och gröper ur samhällsandan"

  • Jag måste tillbaka till 80-talet när socialdemokraterna regerade. Det var då det började: utförsäljningen av det allmänna, avknoppningen, privatiseringen, upphandlingarna, chefernas sanslösa bonusar, arbetsplatserna slimmades, så folk gick på knäna, segregationens bostadsområden blev mer och mer egna isolerade samhällen med många arbetslösa. Sen vann den borgeliga alliansen valet, fortsatte på den inslagna vägen och administrerade utvecklingen, som socialdemokraterna påbörjat. Det privata blev nu lösningen på allt. Den enda vägen. En stalinistisk kapitalism.

  • Menar jag att skatten är ett slags samhällskitt? Ja, faktiskt. I förlängningen. Det allmänna är ett kitt i samhället: Infrastrukturen, el, energi, sjukhus, vård av gamla, skolor, daghem. Vi äger det tillsammans så att säga. Vi har gnetat ihop det via skatten.

  • Den borgeliga alliansen och socialdemokratin har under många år bäddat för SD, de har styrt samhället dithän. De är djupt delaktiga i att SD existerar och kanske får en del röster. Det är frustrerade människor som går till SD, de känner sig förfördelade och skyller det på invandrarna. Jag avskyr deras partival, men ser deras frustration."

Läs hela hennes artikel här


Den är mycket tankvärd!

Hon har på ett vanligt mänskligt sätt analyserat fram vad som är resultatet av den NYLIBERALA HÖGER-ERA som vi lever i! Där allt ska säljas ut och göras till lönsamma objekt för de rika som skattar på Jersey mfl. skattefria ställen. Typ Apoteksutförsäljningen...

Men det kommer att skönas nya tider nu när den stalinistiska kapitalismen är på fallrepet i USA, England och andra länder! Risken är stor att det står oss vanliga människor dyrt.

Den 19:e september har vi möjlighet att bryta trenden i Sverige!

Vi ska gemensamt ta tillbaka initiativet!

1 kommentar: